Saldus „Mildos“ kerštas Minsko „Zaria“ – 6:0

Kretingos motobolo komandos „Milda“ žaidėjai neslėpė – triuškinanti pergalė 6:0 prieš „Zaria“ iš Minsko jiems ypač saldi. Taip tarsi užgydyta moralinė žaizda, kurią paliko rungtynės išvykoje – tuomet „Milda“ buvo nepelnytai nubausta, skiriant 11 metrų baudinį, o jį realizavusi „Zaria“ rezultatą išlygino iki 5:5.
Negalėjome“, – paklaustas, ar negalėjo nors dėl paguodos leisti vieną įvartį pelnyti ir priešininkams, sakė „Mildos“ žaidžiantysis treneris Renatas Žiubrys.
„Milda“ ir „Zaria“ yra vienos didžiausių konkurenčių dėl kuo aukštesnės vietos turnyrinėje Centrinės Europos motobolo lygos lentelėje, tad sekmadienį Kretingoje įvykęs jų susitikimas buvo įtemptas nuo pirmųjų iki paskutinių minučių.
„Mildai“ ne iš karto pavyko įrodyti savo pranašumą – pirmąjį įvartį Renatui Žiubriui pavyko pelnyti pirmojo kėlinio pabaigoje, ir šis rezultatas nesikeitė iki trečiojo kėlinio pradžios. Tuomet R. Žiubrys sėkmingai realizavo dar vieną įvartį, o po to dar du kartus kamuolį į varžovų vartus pasiuntė Tomas Gudauskas. Kai iki rungtynių pabaigos bebuvo like pusantros minutės, „Mildos“ sąskaitą dar vienu įvarčiu papildė Eduardas Steckis.
Į rungtynių pabaigą žaidėjams vis sunkiau sekėsi tramdyti emocijas, o ypač jos užvirė ketvirtajame kėlinyje, kuomet į „Zaria“ vartininko zoną įvažiavo Lukas Šimkus. Pasak „Mildos“ žaidėjų, L. Šimkus varžovų ten buvo įstumtas, tačiau už tai komanda buvo nubausta, skiriant 16 metrų baudinį. Vis dėlto „Zaria“ nesugebėjo išnaudoti nei šio, nei kitų baudinių, kurių „Mildai“ tądien buvo skirta išties nemažai.
Kita vertus, ne viskas kaip sviestu patepta sekėsi ir „Mildai“ – komandos treneris R. Žiubrys ir klubo vadovas E. Steckis, rungtynes komentuodami „Pajūrio naujienoms“, teigė, jog iš pradžių nepasiteisino jų numatyta žaidimo taktika, nepavyko išnaudoti daug gerų progų – kamuolys vis praskriesdavo virš vartų virpsto.
„Toks yra sportas – niekada negali iš anksto žinoti, kaip seksis“, – sakė R. Žiubrys.
Šįsyk per rungtynes „Mildos“ vartus saugojo Arūnas Tiškus, o kitas komandos vartininkas – Raimondas Alseika – žaidimą stebėjo iš žiūrovų tribūnos. „Raimondas nežaidė dėl stuburo traumos. Nutarėme nerizikuoti jo sveikata ir jį „pataupyti“, juolab kad liko žaisti tik trejas rungtynes ir nemanau, kad Arūnas Tiškus vartus atlaikys blogiau“, – teigė R. Žiubrys.
Komandos „Zaria“ kapitonas Sergej Kuprijančik po rungtynių nebuvo kalbus. „Tikėjomės sėkmingiau pasirodyti“, – sakė jis, neslėpdamas, kad į Tėvynę žaidėjai sugrįš nusiminę.
S. Kuprijančik įvardijo tik vieną galimą nesėkmingo „Zaria“ pasirodymo priežastį – Kretingoje teko žaisti asfaltuotame motodrome, kai jie namuose įpratę tai daryti ant žvyruotos dangos.

Šaltinis: Pajūrio naujienos (2017-08-18)