Kretingos motobolo klubas įgyvendindamas sporto rėmimo fondo finansuojamą projektą atnaujins motobolo sporto inventorių

Kretingos motobolo klubas 2020 m. liepos 29 d. pasirašė finansavimo sutartį dėl projekto „Kretingos motobolo sporto inventoriaus įsigijimas“ įgyvendinimo. Projekto tikslas – padidinti Kretingos jaunimo fizinį aktyvumą reguliariai užsiimant motobolo sportu. Kretingos motobolo klubas yra vienas iš seniausių motobolo sporto klubas Lietuvoje. Klubas siekia pritraukti jaunimą prasmingai praleisti laisvalaikį bei sportuoti, kad jaunimas būtų fiziškai stiprus ir aktyvus. Savybės, kurios ugdomos sporte yra labai naudingos kiekvieno žmogaus gyvenime, tai ištvermė, ryžtingumas, tikslo siekimas, mokėjimas pralaimėti ir nenusileisti, laiko planavimas ir fizinių pratimų naudą organizmui.
Kretingos motobolo klube yra 25 reguliariai sportuojantys motobolo žaidėjai, 15 jų priklauso jaunimo (12-18 metų) grupei. Treniruotės organizuojamos 6 dienas per savaitę, jaunimui 4 kartus, suaugusiems 3 kartus. Motobolas yra komandinis sportas, kuriame sportininkams būtinas inventorius (motociklas). Šiuo metu jaunimo grupė naudoja 8 motociklus bendrai dalindamiesi, dėl ko įranga dažiau genda ir nesudaromos galimybės visiems jaunuoliams
treniruotis dėl įrangos trūkumo.
Projekto lėšomis planuojama įsigyti 4 motociklus 12-18 m. jaunimui, padangas bei įvairias motociklų detales.
Projektas „Kretingos motobolo sporto inventoriaus įsigijimas“ bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.
Bendra projekto vertė – 23666,50 eurų, iš jų Sporto rėmimo fondo lėšos sudaro 21299,85 eurus, bendruomenės lėšos – 2366,65 eurų. Projekto įgyvendinimo pabaiga – 2021-04-30.