Kretingoje paaiškėjo 2021 m. Lietuvos motobolo čempionato finalo nugalėtojas

Šį savaitgalį po įnirtingos ir atkaklios kovos Kretingos motodrome paaiškėjo 2021 m. Lietuvos motobolo čempionato nugalėtojai. Aikštelėje pečius surėmė Kretingos motobolo klubo pirmoji ir antroji komandos. Sekmadienį į aikštę išriedėjo kovoti jaunoji motobolo žaidėjų karta – pirmą kartą istorijoje finišavo Lietuvos motobolo jaunimo čempionatas. Varžyboms teisėjavo kviestiniai svečiai iš Vokietijos motobolo lygos. Čempionatas vykdo dviejų ratų sistema, po jų dvi daugiausiai pergalių surinkusios ekipos rungtyniavo didžiajame finale.

„Sezono varžybos vyko gan sklandžiai ir be didesnių trukdžių. Labai laukėme sezono starto, visgi dėl pandemijos be oficialių rungtynių teko praleisti visą praėjusį sezoną, o treniruotis, bet neturėti tikrų kovų labai sunku visiems. Džiaugiuosi, kad finale kovėsi dvi komandos iš mūsų kubo”, – komentavo ilgametis Kretingos motobolo komandos žaidėjas ir vyriausiasis treneris Renatas Žiubrys.

„Turėti dvi komandas mūsų mieste, manau, yra tikrai nemažas pasiekimas. Šiuo metu turime 12 žaidėjų, kurie atstovauja pirmajai ir antrajai mūsų komandoms. Esame išsaugoję branduolį, kurį sudaro ilgamečiai žaidėjai Raimondas Alseika, Tomas Gudauskas ir Lukas Šimkus. Netrūksta ir gabaus jaunimo, kuris jau priaugo vyrų komandos lygį, – sakė R. Žiubrys.

R. Žiubrys minėjo, jog sunku žaisti prieš savo antrąją komandą, nes aiškios visos taktinės ir strateginės gudrybės. Lietuvos motobolo čempionato finalinėse rungtynėse tuo netruko pasinaudoti Kretingos antroji komanda. Pasibaigus pagrindiniam varžybų laikui rezultatas tarp Kretingos komandų vis dar buvo lygus – 3:3.

Trumpa atokvėpio pertraukėlė ir kovas dalyviai pratęsė dviejuose pratęsimuose po dešimt minučių. Pirmojo pratęsimo metu iniciatyvą aikštelėje perėmė Kretingos antroji komanda. Po taiklaus Gabrieliaus Pazdrazdžio smūgio jie išsiveržė į priekį 4:3. Nors abi komandos treniruojasi kartu, aikštelėje netrūksta kietos kovos ir niekas nenori nusileisti. Aštrėjant kovai dėl pergalės, tašku atsiliekančiai pirmajai komandai reikalai pradėjo slysti iš rankų. Už neleistiną pražangą prieš varžovą raudona kortelė iškeliama Kretingos pirmos komandos kapitonui Lukui Šimkui. Jis palieka aikštę, o pirmoji komanda priversta tęsti kovą dėl pergalės keturiese prieš penkis.

Finalinių varžybų pratęsimo antrajame kėlinyje trečiu taikliu smūgiu vėl pasižymi Gabrielius Pazdrazdis ir sudėlioja paskutinius taškus kovoje dėl pergalės. Nuaidėjus finaliniam švilpukui, pergalę rezultatu 5:3 švenčia Kretingos antroji komanda.

„Mums, tokiai jaunai komandai, iškovoti pirmą vietą atrodė yra nerealus dalykas. Tikėjome, kad galime įveikti pajėgesnius varžovus, to siekėme ir tai padarėme. Tai mūsų pirmoji tokia pergalė, toks čempionatas laimėtas pirmą kartą,“ – po varžybų komentavo Kretingos antrosios komandos kapitonas Justas Bendikas.

Varžybų apdovanojimų ceremonijoje pagerbtas naudingiausias čempionato sportininkas Lukas Šimkus bei naudingiausias čempionato vartininkas – Raimondas Alseika.

Čempionato vice-čempionai apdovanoti medaliais, o nugalėtojams Kretingos antrajai komandai įteikta nugalėtojų taurė iš Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentės Giedrės Janušauskės rankų.

Sekmadienį finišavo pirmasis Lietuvos motobolo jaunimo iki 18 metų amžiaus čempionatas, kurio finale varžėsi dvi Kretingos komandos. Pergalę finale iškovojo Kretingos pirmoji jaunimo komanda, rezultatu 4:3 įveikusi Kretingos antrąją komandą. Be dviejų Kretingos motobolo klubo jaunimo komandų čempionate dalyvavo ir Skuodo „Bartuvos“ jaunimas.

Suaugusiųjų finalo akimirkos:

Jaunimo finalo akimirkos: