Pagerbti geriausi Kretingos metų sportininkai

Trečiadienio vakarą surengti tradiciniai Kretingos rajono gabių ir talentingų vaikų sporto srityje ir geriausių rajono skirtingų sporto šakų sportininkų apdovanojimai.

Į šventinį vakarą Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje rajono vadovai, rajono Savivaldybės Kultūros ir sporto bei Švietimo skyriai sukvietė geriausius rajono sportininkus – jaunimą ir suaugusiuosius, kurie Kretingos rajoną garsina šalyje ir užsienio valstybėse.

„Mes šį nuostabų vakarą susirinkome pasveikinti geriausius praėjusių metų sportininkus Laisvės gynėjų dienos išvakarėse. Prieš daug metų mūsų tėvai, senoliai kovojo už tai, kad turėtume laisvę ir atidavė netgi savo gyvybes. Šiandien mes kiekvienas savaip kuriame savo šalį, savaip prisidedame prie savo pergalių. Lenkiuosi už tuos, kurie yra patys atkakliausi, darbščiausi, nes sporte dažnai būna tik dalelė talento, o visa kita – sunkus ir atkaklus darbas. Jūs kiekvienas esate išskirtinis, kitoks, nusipelnęs visai Kretingai ir visai Lietuvai. Dėkoju jūsų tėveliams, treneriams, kurie prisideda prie jūsų pergalių bei skatina eiti pirmyn ir linkiu nesustoti, o toliau siekti sportinių aukštumų“, – sveikindamas geriausius metų sportininkus sakė Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

Geriausių rajono atskirų sporto šakų sportininkų ir sporto aktyvistų moksleivių kategorijoje apdovanoti Gabrielius Pazdrazdis, Andrius Lukauskas, Antanas Martinaitis, Neilas Rimkus, Nojus Gelumbickas, Rytis Prialgauskas (treneris Renatas Žiubrys), Lietuvos motobolo jaunimo čempionate užėmę I v.

Tadas Žiubrys, Edvinas Drąsutis, Žydrūnas Gricius, Jokūbas Paulauskas, Titas Šimkus (treneris Renatas Žiubrys), Lietuvos motobolo jaunimo čempionate užėmę II v.

Geriausių rajono atskirų sporto šakų sportininkų ir sporto aktyvistų suaugusiųjų kategorijoje apdovanotas Lukas Šimkus, Lietuvos motobolo čempionato 2-os vietos laimėtojas ir naudingiausias čempionato žaidėjas, treneris Renatas Žiubrys.