2016 m. sezono apžvalga

Nors Kretingos motodromas nuo motociklų gaudesio pritilo jau senokai, motobolo komandos „Milda“ žaidėjus per sezoną pelnyti apdovanojimai pasiekė gruodį, beveik baigiantis metams. Taurę ir medalius už laimėjimus Centrinės Europos motobolo lygoje komandos bičiuliams iš Baltarusijos parvežė Eduardas Steckis, motobolo klubo „Milda“ direktorius.
Centrinėje Europos motobolo lygoje Kretingos „Milda“ užėmė II v. – mūsiškius aplenkė tik Pinsko „Avtomobilist“, kurios daugumą sudaro Baltarusijos rinktinės nariai. Ir „Milda“, ir „Avtomobilist“ surinko vienodai – po 25 – taškus, tačiau tarpusavio susitikimo santykis buvo baltarusių naudai.
Centrinės Europos motobolo lygoje be Kretingos „Mildos“ žaidė: Skuodo „Bartuva“, Minsko „Zaria“, Lunineco „Luninec“ ir Minsko „Sdiutstš“. E. Steckis apgailestavo, jog šį sezoną dalyvauti lygos varžybose atsisakė Pinsko „Junost“ ir Gardino „Grodno“.
„Norėdami sužaisti kuo daugiau rungtynių, namų aikštėje draugiškas varžybas sulošėme su Vokietijos komandomis – Kierspės „Tornado“ ir Jarmeno „Jarmens“. Mums buvo svarbu pasikviesti šias komandas, kad parodytume savo sąlygas, jog pas mus kuo puikiausiai galima žaisti, nes norisi kitais metais pasikviesti daugiau komandų“, – kad bandys pasikviesti ne tik vokiečių, bet ir prancūzų bei olandų komandas, neslėpė klubo direktorius.
Šį sezoną Kretingos „Mildai“, kurios žaidėjai sudarė Lietuvos rinktinės daugumą, prasčiau sekėsi Europos motobolo čempionate – jame lietuvaičiai užėmė VI v. E. Steckis nė neabejojo, jog jeigu ne per pirmąsias rungtynes Renato Žiubrio patirta trauma, rinktinė būtų startavusi kur kas geriau.
Kretingos motobolo klubas „Milda“, įvairioms reikmėms iš rajono Savivaldybės gavęs 17 tūkst. Eur paramą, šiais metais vykdė projektą „Motobolo sporto vystymas Kretingoje“. Pagal jį klubo senbuviams pavyko suburti jaunimo iki 18 metų komandą, kuri, vadovaujama geriausio Centrinės Europos motobolo lygos žaidėjo Renato Žiubrio, treniravosi visą sezoną ir kuriai pavyko nupirkti 4 naujus treniruočių, tai yra mažesnio galingumo, motociklus, aprangą. „Kitais metais norėtume įsigyti dar 4 tokius motociklus, kad jaunuoliai galėtų treniruotis visa jėga. Bendraujame su Europos šalių motobolo klubų komandomis ir matome, kaip jaunimą ugdo prancūzai, vokiečiai, olandai – jų komandos susitinka pasivaržyti neoficialiuose turnyruose. Bet jau girdisi kalbų, jog reikėtų oficialaus jaunimo iki 18 metų motobolo čempionato, kuriame norėtųsi pamatyti ir mūsų jaunimą“, – ateities planus įvardino E. Steckis.
Naujųjų išvakarėse gerą žodį jis skyrė ir komandos rėmėjams, ištikimiems motobolo gerbėjams – žiūrovams: „Jie, atėję palaikyti savo miesto komandos, tampa tiesioginiais klubo rėmėjais, be kurių motobolas neišsilaikytų ir nustotų egzistavęs“.

Centrinės Europos motobolo lyga 2016

Vt.KomandaŽaistaLaimėtaPralaimėtaLygiosiosSantykisTaškai
110811+3725
210811+4025
310640+1718
410460-1112
51037009
6100100-830