Atsinaujinęs Kretingos motobolo klubas sieks geresnių rezultatų

Kretingos motobolo klubas užbaigė šių metų sezoną ir šventinį vakarą aptarė pasiektus rezultatus.
Centrinės Europos motobolo lygoje Kretingos motobolo komanda užėmė IV vietą. 
„Tai mūsų netenkina, nes esame buvę lygos vicedčempionai. Komandoje pasikeitė keli žaidėjai, todėl rezultatas pakito. Kitais metais esame išsikėlę tikslą užimti prizinę vietą“, – teigė Kretingos motobolo klubo vadovas Eduardas Steckis. Šiais metais Kretingos motobolo klubas atstovavo Lietuvos motobolo rinktinei Europos čempionate, kuris vyko Rusijoje, ir liko penktoje vietoje. Taip pat buvo suorganizuota draugiškų varžybų, „Agrorodeo Motobolo Taurė 2018“.
„Agrorodeo“ motobolo taurė Kretingoje – didžiausias motobolo renginys Lietuvoje per 20 metų. Jame dalyvavo daugkartiniai Rusijos ir Europos čempionai Vidnoe „Metalurg“ bei svečiai iš Vokietijos MSF „Tornado Kierspe“. Antrą vietą užėmė aikštės šeimininkai – Kretingos motobolo klubas.
Komandos vadovas E. Steckis motobolą žaidžia jau daugiau kaip trisdešimt metų, todėl mano, kad ši sporto šaka Kretingoje turi gan gilias tradicijas. „Motobole turime gerų pasiekimų – 1996 metais laimėjome II vietą Europos čempionate ir dar ne vieną kartą – III vietą“, – prisiminė jis.
Kitais metais Kretingos motobolo klubas ketina dalyvauti centrinėje Europos lygoje, Europos čempionate, suorganizuoti „Agrorodeo“ turnyrą Kretingoje ir žaisti draugiškose varžybose. Viena naujovių – varžytis Europos čempionate su jaunimo iki 18 metų komanda.
Kretingos motobolo vyrų komandą papildė trys 16–17 metų jaunuoliai: Laimonas Savickas, Paulius Žąsytis, Gintas Rudys. „Mes, vyresnieji, vadovaujame klubui, treniruojame jaunimą ir patys dar šiek tiek žaidžiame. Matome jaunų žaidėjų perspektyvą ir planuojame, kad jie kitais metais pajėgūs dalyvauti Europos jaunimo iki 18 metų čempionate. Komanda jau sudaryta ir treniruojasi, dalyvauti tikrai turime, nes įdedame daug darbo“, – kalbėjo klubo vadovas.
Kretingos motobolo klubo jaunimo treniruotės per sezoną vykdavo beveik kiekvieną dieną. Jaunimas mokėsi ne tik važiavimo ir kamuolio valdymo, tačiau ir taktinių motobolo subtilybių.
Geriausi jaunimo komandos žaidėjai buvo pakviesti į Lietuvos motobolo rinktinę ir žaidė Europos motobolo čempionate bei Centrinės Europos motobolo lygoje. Šiais metais įvyko ir pirmasis oficialus Europos jaunimo čempionatas iki 18 metų. „Prie kiekvienos motobolo komandos – ir Vokietijos, ir Rusijos – yra suburtos jaunimo komandos, nes žaidėjų kartos turi keistis“, – sakė E. Steckis.
L. Savickas pripažino, kad motobolu sudomino draugas: „Su Pauliumi lankėme vieną futbolo komandą ir jis mane pastūmėjo ateiti čia.“
Vaikinams motobolas per 2,5 metų tapo hobiu, o kaip įspūdingiausias varžybas jie įvardijo Europos čempionatą, kurio metu žaidė už vyrų rinktinę. „Įgijome daug patirties, išmokome subtilybių, žaidimo gudrybių, atsirado didesnės motyvacijos toliau kultivuoti šią sporto šaką“, – patirtimi dalijosi G. Rudys.
Pauliaus tėvai nedvejojo dėl sūnaus sprendimo ir džiaugėsi galėdami leisti jam dalyvauti šiame sporte. „Daug metų lankė futbolą, todėl, kai užsinorėjo lankyti motobolą, leidome. Kai vyko Europos čempionatas, visas rungtynes stebėjome per televizorių ir labai palaikėme“, – kalbėjo jaunuolio mama Birutė Žąsytienė.
Vaikinai žaisti pradėjo nuo penkiolikos metų ir teigė, kad tai – tinkamas laikas pradėti treniruotis. Tam pritarė ir klubo vadovas.
Motobolo sezono uždaryme rajono mero Juozo Mažeikos patarėja Asta Machmajeva įteikė padėkas Kretingos motobolo klubo vadovui Eduardui Steckiui ir Kretingos motobolo komandos žaidėjui treneriui Renatui Žiubriui už jaunosios kartos motobolo žaidėjų ugdymą, aukštus sportinius pasiekimus ir Kretingos vardo garsinimą Lietuvoje bei užsienyje.

Šaltinis: Pajūrio naujienos (2018-11-30)