Kretingos motobolo klubas pradeda 2024 m. sezoną

Kovo viduryje į pirmąją treniruotę susirinkę Kretingos motobolo klubo žaidėjai intensyviai ruošiasi artimiausiu metu prasidėsiančiam sezonui.

Komandos branduolys išlieka nepasikeitęs.

Kaip teigia naujasis klubo vadovas Raimondas Alseika, prieš keletą metų susiformavęs žaidėjų branduolys išliks nepakitęs ir šį sezoną.

Šalia žaidžiančio komandos trenerio Luko Šimkaus ir Justo Bendiko aikštėje žais po traumos atsigaunantis ir geriausiu 2023 metų Kretingos rajono motobolo žaidėju išrinktas Gintas Rudys, taip pat Paulius Žąsytis ir vienas komandos lyderių Gabrielius Pazdrazdis.

Pastarieji trys žaidėjai, 2019 metais Europos jaunių čempionate iškovoję bronzos medalius ir po 23 metų pertraukos Lietuvai pelnę pirmuosius apdovanojimus, netruko įsitvirtinti ir kartų kaitą išgyvenusiame pagrindinės komandos branduolyje.

Komandos vartus ir toliau gins klubo vadovu šį tarpsezonį tapęs R. Alseika, jam talkins komandos debiutantas Jovydas Buivydas.

Šalia šių vyresnių žaidėjų aikštėje vis drąsiau jaučiasi ir nusileisti nenori ir vyriausieji jaunių komandos nariai. Du iš jų – Tadas Žiubrys ir Andrius Lukauskas dar praėjusį sezoną su suaugusiųjų komanda dalyvavo ir tarptautinėse Europos Motobolo Čempionų Taurės varžybose, tad tikimąsi, kad šį sezoną komandai taps dar didesne paspirtimi.

Pasiruošimas sezonui – ne tik aikštėje.

Tarpsezoniu iš pagrindų atsinaujinusi klubo organizacija pasiruošimą sezonui pradėjo iš karto po Naujųjų metų – kol dėl oro sąlygų nebuvo galimybių treniruotis Kretingos motobolo aikštėje klubo nariai vykdė inventoriaus apskaitą, ruošė aikštę ir remontavo motociklus.

Anot klubo mechaniko Arvydo Šimkaus, vieno motobolo motociklo planiniam remontui ir paruošimui vidutiniškai prireikia iki savaitės laiko.

“Tarpsezoniu būtina pakeisti padangas, stabdžius, laiko užima grandinių bei sankabų priežiūra, jų keitimas, variklio remontas – būtina atlikti visus reikalingus darbus, kurių, esant intensyviam treniruočių ir varžybų tvarkaraščiui, kartais nespėjam atlikti sezono metu.”

Sezono startas ir pirmosios rungtynės Kretingoje

Pirmąsias šio sezono rungtynes Kretingos motobolo klubas žais Radviliškyje, kur šeštadienį, gegužės 4 dieną, įvyks Lietuvos suaugusiųjų ir jaunimo čempionatų atidarymas. Čia jėgas su šeimininkais išbandys Kretingos vyrų bei jaunių komandos.

Lietuvos motobolo suaugusiųjų čempionate, kuris įvyks po trejų metų pertraukos, be Kretingos MK ir „Radviliškio Žėručio“ komandų taip pat varžysis ir principiniai mūsiškių varžovai Skuodo „Bartuvos“ žaidėjai.

Lietuvos jaunių čempionate kaip ir praėjusiame sezone Kretingos klubui atstovaus dvi komandos, be jų pirmybėse varžysis Skuodo ir Radviliškio ekipos.

Pirmąsias tarptautines rungtynes Kretingoje su svečiais iš Vokietijos Kierspe “Tornado” žaidėjais, Kretingos motobolo klubas žais penktadienį, gegužės 31 dieną 18 valandą.

Rugpjūčio 3-4 dienomis Kretingoje įvyks Europos motobolo čempionų turnyras

Didžiausias Lietuvoje ir vienas didžiausių visos Europos tarptautinių motobolo turnyrų šiais metais įvyks Kretingoje, kur rugpjūčio 3-4 dienomis jėgas išbandys Lietuvos, Vokietijos ir Ukrainos čempionai.

Šiuo dvi dienas truksiančiu tarptautiniu turnyru, kuriame svečio teisėmis dalyvaus ir “Bartuvos” komanda, siekiama išlaikyti praėjusiais metais įvykusios Europos Motobolo Čempionų Taurės tęstinumą.

Didžiausias ir svarbiausias šio motobolo sezono renginys rugpjūčio 20-24 dienomis įvyks Houlgate mieste Prancūzijoje, kuriame dalyvaus Lietuvos suaugusiųjų ir jaunių rinktinės, o ekipų branduolius tradiciškai sudarys Kretingos motobolo klubo komandų žaidėjai, prie kurių prisijungs ir keli Skuodo “Bartuvos” atstovai.

Detalesnę informaciją apie šiame sezone vyksiančias rungtynes, turnyrus ir jų datas galite rasti https://motobolas.lt/tvarkarastis/